joi, 29 ianuarie 2015

Scrisoare din viitor
Draga mea,

Iti scriu aceste rânduri pentru ca stiu câta nevoie ai de ele.
Nu acum, ci atunci cand le vei citi.
Esti atat de fericita , încât ai senzatia ca poti muta si muntii din loc. Si o vei face, dar nu din prea multă fericire :)
Lumea ta s-a schimbat brusc . Da, lumea aia pe care o credeai a ta, la picioarele tale, Deodată a devenit altceva. 
Te vei trezi intr-o dimineata si un fior rece iti va inunda trupul ,zguduindu-te pana in suflet, insa nu il vei lua in seamă. In Timp ce iti vei bea cafeaua, ii vei scrie mesajul de buna dimineata , povestindu -i cum l-ai visat . Apoi , atat de natural vei lasa deoparte telefonul , pentru a te pregăti sa iesi din casa, convinsa fiind ca vei primi un raspuns macar la fel de frumos , încât nici nu iti vei da seama ca a trecut o ora ... si nimic .. Apoi o zi, a doua si abia a treia va fi cu noroc. Dar un noroc meschin  , pentru ca tu vei fi simțit deja ca totul s-a schimbat .  Si vei fi simțit schimbarea asta ca o operație fara anestezie .Pe inima . 
" sunt doar foarte ocupat, nu s-a intamplat nimic" . Vor fi cuvintele de care te vei agata o vreme . Te vei chinui sa le crezi si poate chiar ai fi reușit daca faptele nu le-ar fi contrazis . Pentru o vreme ai vrut chiar si tu sa uiti ca esti o tipa Smart , iti convenea mai mult sa nu fii . 
Te mintea si el , te mințeai si tu. Separat si totusi Ce echipa frumoasa făceați :) împotriva ta. 
Ai sa cobori mai multe trepte sub nivelul tau. Ai sa plângi si ai sa lovești pereți cu pumnul . Ai sa-ti juri ca niciodată nu vei mai ! Ai sa mergi pe străzi fara sa stii ca ai trecut pe acolo . Ai sa-l visezi in fiecare noapte si ai sa il vezi in orice trecător . Vei vrea sa-l suni de zeci de ori pe zi si ii vei scrie sute de mesaje . Netrimise . Ii vei privi cu orele o poza pana cand imaginea lui va fi tot ce vei vedea cand vei Închide ochii . Vei citi la nesfârșit e-mailurile de la el si nu vei reuși sa gasesti niciun punct comun intre omul care le scria si cel de acum . Vei avea putine întrebări si multe răspunsuri pe care le vei ignora .
Ai sa-l urăști si ai sa-l iubesti din nou neintelegand de ce. Ai sa-l alungi si ai sa-l chemi inapoi , fara sa-i spui un cuvânt . Ai sa-l condamni si apoi, intr-un final il vei ierta si il vei pretui mai mult decât oricând . Si nu vei stii de ce ! Iti vei dori sa nu-l fi cunoscut , dar vezi tu , asta ar fi fost cel mai greșit . Pentru ca daca nu ai fi murit pentru el, nu ai fi renăscut pentru tine . Nu ai fi fost niciodată femeia de astazi , daca el nu ar fi ucis-o pe cea de atunci . Nu te-ai fi eliberat de poveri grele, nu ti-ai fi depășit limitele , nu ai fi fost atat de libera si mai ales nu ai fi reușit sa înțelegi un lucru care astazi iti deschide drumuri , acela ca in viata întodeauna câștigi , indiferent ca o faci printr-o Victorie sau printr-o lecție Învățată . 
Asa ca , Draga mea , iti multumesc pentru tot ce ti-ai permis sa simti ! Iar , intr-o zi , atunci cand te vei pregăti sa ii spui ca ti-ai dori sa nu-l fi cunoscut , dar te vei trezi spunându-i  doar un " Multumesc !" zâmbind din suflet ,  sa nu te simti ciudat , pentru ca eu ii voi fi vorbit prin vocea ta . 

                                  Cu drag, A. Ta :)