vineri, 3 octombrie 2014

Cu camera de garda la resuscitare. Si pana atunci, mai vreau o data la orto ..:)
Avem un sistem medical.. Nu! Greșit . Avem ceva ce seamănă cu un sistem medical. Si ceva-ul asta e de tot rahatul. Pana aici nimic nou.

Sa incep cu începutul ca sa ma fac înțeleasă :)
Ieri.
Primesc de dimineta un mesaj care suna cam asa : " Neata soro! era sa ramai fara mine azi!!! Pup "
Sor'mea .
Știind ca in dotările ei de baza intra amețeala , zăpăceala si aiureala , o întreb degajata (dar ușor suspicioasa ) cu ochii inca întredeschisi ,sorbind din cafea , ce a mai facut de data asta .
"Am avut accident, sunt la spital pentru investigații " . WHAT ?!? Panica !! Fac ochii cat mingiile de tenis, arunc cafeaua, calc pisica in timp ce alerg spre șifonier , sunând deja la taxi , cu o mana ma pieptănam si cu alta ma încălțăm . In 3 minute eram jos așteptând . In alte 10 ajunge si taxiul .Plec spre spital . Ajung la spital .Panica ! Nu dau de ea!

Era la urgente , dar eu nu aveam voie la urgente . Ma cert cu nea Caisă de păzea usa. Eu ca trebuie sa intru , el ca nu se poate !
O sun pe a noastră , imi explica pe unde au trimis-o pentru investigații . Ocolesc spitalul sa ajung acolo . Dau sa intru si aceeasi problema . Nu mai stau sa ma cert cu nea' ii întind 5 lei si trec mai departe . Liniște .
O găsesc . E vie si întreaga . Are 3 julituri si așteaptă la o coada interminabilă ca sa facă o radiografie .O face . Ne întoarcem la camera de garda . Stam la coada. Si daca tot stam ,imi fac curaj s-o întreb cum a reusit ..
Si începe .."eu .îhîîîî ( pornește robinetul de lacrimi si ii da cu sughițuri ) stii stația ? "aham, o stiu ! " ma duceam , ca era autobuzu' îhhîîî ( tot tacâmul ). Imi consumase toate șervețele pe care le aveam in geanta si tot nu reușisem sa aflu exact ce s-a întâmplat .
Iata ce am înțeles :
Se făcea ca a noastră se grăbea sa prindă autobuzul , ca sa nu întârzie la job ,ca i-au promis aia ( nu dam nume ca sa nu facem reclama ) o ditamai statuia 2 pe 2 , fix sub geamul ei, ca sa o admire si ea in pauzele de cafea ( alea de dupa program ) , DĂ PESTE O MASINA . Sau masina peste ea.. ca amândouă erau in mișcare ..
Slava Domnului, niciuna nu avea viteza mare.
Anyway.
Deci eram la camera de garda .
De aici ne trimit la ortopedie . Așteptam vreo 10 minute , rezolvam. ( despre asta mai povestesc la final :D ). Mergem la neuro. Si aici începe distracția :)
Ea cu radiografiile in mana si cu o stiva de hârtii , eu pe langa ea. Nea' paznicu' ( am observat ca erau paznici la fiecare usa.. si multe uși ..) se strâmba la mine si imi zice ca nu prea am voie pe acolo . Adică eu, doar eu. Iau si eu 3 hârtii si o radiografie din cele pe care le căra sor'mea , zâmbesc ironic , ignor ce tocmai mi-a zis si il întreb cum ajungem si noi la neuro ( ca deja ne pierduseram prin labirintul ala ). Stânga , dreapta De doua ori si ati ajuns. Urmăriți linia argintie . Era o dunga pe jos, da' cine a observat -o ?! Mergem dupa indicații : stânga , dreapta si iar dreapta . Si in fata scrie
Mare :RESUSCITARE .Ha ?! Dunga !! Unde-i dunga ? Hai inapoi dupa dunga ! Omu' nostru încurcase stânga cu dreapta ..
Ajungem la neuro . Si așteptam . In fata Nostra : Urgente 1.
Langa Urgente 1, o mămăiță întinsa pe un pat cu roti , cu perfuzie si tot tacâmul. Dupa vreo 20 de minute ajung la concluzia ca femeia era parcată acolo . Nimeni nu o revendica . Dupa alte 10 minute , apare un...cadru medical ?! Asistent, stagiar , dupa fața nu părea a fi rezident . Unu' in uniformă d'aia bleu . Cu o mana se scobea in nas si cu alta isi trăgea pantalonii de undeva .. Asta in timp ce vorbea cu cineva , asa peste umăr si râdea in hohote . Se uita pe fisa femeii , dar nu si la ea. Apoi începe sa tragă patul dupa el intr-un sictir greu de descris in cuvinte .

Noi așteptam . Pe scaunul de langa, un domn de etnie vorbea la telefon si își flutura nervos , prin fata noastră , mana pe care purta mândru o branula . Mai tarziu am înțeles ca ii explica nevesti-si cum sa ajungă acolo . Dupa cateva minute , de dupa colț se aude gălăgie si odata cu ea apare o pirandă escortată de un paznic . Era nevasta ăstuia , ratacita prin spital . Fusese sa fumeze si nu știa sa se mai întoarcă . Adică ea zice ca știa , dar nu o mai lăsau unii sa între . Evident ! Încerca sa între la Resuscitare !!
La câțiva metrii mai încolo , fix pe locul in care staționase vreo 30 de minute bătrânica despre care va povesteam mai sus , se întâlnesc alte doua cadre medicale ( nu am reusit sa imi dau seama care este ierarhia ..) . Astia tot timpul sunt bucuroși sa se vadă . Unul cu bratele pline de fise , celălalt împingea la un cărucior . Iar in cărucior un tătăiță cu perfuzia in poala . Adică punga cu lichid , o ținea in poala .. Dupa ce se satură astia doi de vorbit , ala responsabil cu pacientul zice :" il las si eu aici puțin ca la mine nu am unde".
Si pleaca . La un momentdat am avut senzatia ca l-a uitat acolo pe bietul om, ca nu mai venea . Apare. Tot un zâmbet , si glume deocheate cu o asistenta . Își ia "bagajul" si pleaca mai departe , cu tot cu asistenta :)
Alta asistenta . Tot de dupa colț , se aud hohote de ras, de ziceai ca esti la cinema. Apare asta de râdea ca apucata , uitându-se peste umăr si zice :"hai ca eu te căutam prin fața! Hahaha hîhîhî ". Ala din spatele ei, un domn ce părea respectabil pana sa deschidă gura, ii Răspunde , tot asa râzând pana la epuizare : " iar eu te căutam pe la spate .." Cu accent pe ultimele trei cuvinte .
Eu ma uit la sor'mea , ea la mine. Blocaj !
Mare ti-e grădina Doamne !

Terminam la neuro . Întrebam un paznic in ce directie e Urgente 2 , ca nu aveam voie sa ne plimbam asa de capul nostru pe holurile secției . Ala se uita la mine fix. Vreo 5 secunde . Stiu , pare puțin , dar cand astepti răspunsul la o întrebare al naibi de simpla si in loc de asta , omu' se holbează asa la tine, secundele alea trec mai greu . Clipește de doua ori si zice "stânga si imediat pe dreapta . Aaa, ma gândeam la altceva " . Te gândeai ?! Ii răspund. Nu a prins ironia . Evident :)
Bifam si Urgente 2. Mai trecem pe la receptie pentru o ștampila si gata. Gata 5 ore :) cu de toate si de toți .

Si cum am promis , am lasat desertul pe final :) .
Tipul de la orto  !!
Doamne !! Cu asa doctori , uiti si pentru ce ai venit :)

Deci :)
Dupa atitudine părea a fi cel puțin rezident in ultimul an. Dar m-a derutat outfitul lui :) Nu purta pijamale d'alea albastre, bleu, verzi sau roz cum am tot vazut pe acolo . Ăsta era din alta poveste . Blugi , adidași , geaca de piele maro cu blăniță pe guler . Si gulerul ridicat :)
Foarte puțin ciufulit , bărbierit acum vreo 4-5 zile .Genul ala nearanjat intenționat , dar cu toate intențiile la vedere :) Si puțin arogant . Asa cat sa fie si mai sexy.
Si parca ma încerca o durere in cot .. Adică as fi vrut sa ma încerce . Poate asa imi dispărea zâmbetul ala marca Disney,pe care il afișăm de cate ori ne intersectam . Ufff..

Acum, eu stiu ca daca felul 1 si 2 ti-au lasat un gust amar, nici cel mai dulce desert nu il mai scoate pe bucătar . Si e normal .
Dar asta nu însemna ca nu te poti bucura de el :)


In concluzie , sa fim sanatosi , zic ! :)

PS: despre tipul din fotografie, voi reveni cu un material intreg :D
Ma...inspira? :D Da, asta e cuvantul :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu