miercuri, 1 octombrie 2014

Mentalitati invechite sau minti incuiate?Undeva in subsolurile dubioase ale societatii in care existam, se gasesc focare de infectie intelectuala si emotionala. 
Munti intregi de vise si sperante aruncate la gunoi, zac in descompunere asemeni cadavrelor in timpul molimei.
Fostii proprietari , nefericitii aia care au crezut ca doar le amaneteaza, nu se vor trezi niciodata la timp pentru a mai fi fericiti.
Si-au abandonat idealurile cand inca erau prea tinere sa se faca auzite. Le-au abandonat pentru siguranta zilei de maine, pentru ca vocea copilului care cerea de mancare , le rasuna si acum in timpane. Si ar mai facea-o inca odata daca ar avea ocazia... pentru ca alta cale nu le-a fost aratata. Abia si-au permis sa viseze la ce altii au de mult si deja s-a facut dimineata..


Nimeni nu face curatenie acolo. Nimeni nu se apropie. Aproape nimeni nu stie de existenta unui asemenea loc. Dar pe zi ce trece simtim efectele.
Ne crestem copii aici. Ne luptam pentru a le oferi totul . "Tot ce nu am avut noi" spunem. Dar oare asigurandu-le un trai mai mult decat decent, pentru ca si limita asta urca sau coboara odata cu nivelul financiar al fiecaruia , ii pregatim pentru ceea ce ii asteapta? Stim macar ce ii asteapta? Nu am stiut ce ne asteapta nici pe noi..

Dar stim de ce NU mai avem nevoie ! 
Nu mai avem nevoie de mentalitati invechite si minti incuiate ! Minti de maxima siguranta, asemeni penitenciarelor . Minti pazite de conceptii inradacinate in ideologii fanteziste .

Nu mai avem nevoie sa ne mintim singuri. Nu va veni nimeni sa ne scoata din propria mocirla. Nimeni nu ne va face curatenie in propria ograda. Asta este datoria noastra , a fiecaruia !

Iar daca va veni cineva vreodata, inseamna ca decembrie '89 s-a intamplat degeaba !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu