miercuri, 26 noiembrie 2014

Scrie-mă, ca să te pot citi !

Aș putea să te citesc la nesfârșit . Sau să te citez . Mi-ar fi mai la îndemână să te pun între ghilimele decât să te interpretez. Să te pun între...hmm, sună incitant, știi ? :) Dar mi-e cam dor și să te interpretez. Cum facem ?

Ar trebui să te cuprind din scoarță in scoarță ca să te înțeleg . Rezumatul pe care mi -l oferi nu este suficient. Rezumatul il găsesc oriunde . Mai ales la trecătoarele care au bifat doar rânduri , cel mult paragrafe . Eu nu mă număr printre ele. Eu vreau capitole întregi, poate chiar volume și scrise bine , nu pe fugă. Așa că Take your time și make me proud !

Eul meu interior trezește atenția eului tău exterior . Iar tu descoperi că vorbești limba eurilor noastre . Ăsta da capitol ! Merită toată sudoarea si oboseala unei nopți albe. Ce tabletă ?Ce laptop ? O facem clasic, pe hârtie cu creionul in mană. unde? In pat evident ! Și ce dacă murdărim așternuturile cu înghețată ! Ii lăsăm cameristei 10 lei , pe perna, ca să nu ne înjure prea tare.

Chiar acum ,dau 1000 de epitete pe-o metaforă bună. A ta. Hai că îți ieșea de minune ! Atât de bine , încât mereu terminam prin a te întreba despre ce vorbim. :)
Dacă o ai, ar fi bine să o scoți acum . Promit să nu termin înaintea ta. Iți sunt datoare cu un sincron și ți-am promis că pe asta o scriem împreună. Dar totuși ,nu vrei să mai schimbăm poziția ? Sunt curioasă ce viziune ne dă unghiul ăsta. Oare o abordare mai directă a problemei ar pune probleme de interpretare a rezultatului ? Sau gândesc prea departe si problema este deja rezolvată iar acum doar aprofundăm materia ? Nu este nevoie sa iți iei notițe , știi bine că la oral întotdeauna te-ai descurcat de minune .

Rândurile s-au scris deja iar spațiile dintre ele așteaptă sa fie citite.
Acum este rândul tau să mă interpretezi . Sau să mă scrii . Rescrie -mă !Sau poți să iți înfigi adânc limba română in analele literaturii, pentru ca la sfârșit să constați că istoria se repetă . O repeți .Cum spuneam la oral ești bun, dar cu scrisul n-aș merge pe mana ta. Trebuie să mai exersăm.

Și poți începe prin a mă cita ,dar inainte de asta, hai să renunțăm la ghilimele că s-a cam încins spiritul creativ si amenință cu nuditate de expresie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu