sâmbătă, 19 iulie 2014

Tu esti cel pentru care merita sa suferi ;)
Mi-a ramas in minte citatul următor :"Adevarul este ca toți te vor face sa suferi. Trebuie doar sa ii gasesti pe cei pentru care merita sa suferi " -Bob Marley.
Eh, ce sa zic.. pana in acest moment, viața mi-a demonstrat ca in spatele acestor rânduri , se ascunde un adevăr absolut . Prin definitie, suntem egoiști , constient sau nu, dar suntem. Cine crede ca face , spune , alege ceva sau iubeste neinteresat, l-as ruga sa arunce o privire mai atenta asupra propriei persoane. Chiar si Suferința este egoista . Si o faci pt tine, suferi pt tine, nu pentru altcineva. Spune-mi, cati oameni cunoști, care dupa o perioada de Suferința, au ramas la fel ? Cati oameni răniți , au ales sa meargă pe același drum , cu același bagaj de vulnerabilități si cu inima la fel de larg deschisă ca prima data ? Probabil sunt câțiva.. Dar este o chestiune de timp si atat.. Unii învață mai greu :) pana la urma , Suferința este tichetul spre o alta destinație .
Asa ca, Da! Toți te vor face sa suferi , intr-un fel sau altul .. Pentru ca fiecare își urmărește scopul . Si stiu ca suna odios, ca asta ne face sa părem niste animale , mânate de instinct si nimic mai mult.. Dar oare, la baza, nu asta suntem? Nu suntem  animale civilizate cu forța in scopuri la fel de egoiste dar expuse frumos pe peretele societății ? Nu militez pentru libertate absoluta .. Nu o Înțelegem si nu am sti ce sa facem cu ea, tocmai pentru ca fiecare , in felul sau , este egoist si atat fericirea cat si Suferința sunt egoiste , deoarece satisfac  nevoi primare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu